Jelbert Haagsma bij Beachclub Nu.
Jelbert Haagsma bij Beachclub Nu. Fotostudio Wierd

Restaurant Beachclub NU: „Als personeel het naar de zin heeft merken je gasten dat”

Partnerbijdrages

BIDDINGHUIZEN - Overal in de horeca kampen ondernemers met personeelstekorten. Jelbert Haagsma van restaurant Beachclub NU aan de Bremerbergdijk aan het Veluwemeer, heeft daar geen last van. „Het helpt dat ik dit al elf jaar doe, dat ik de praktijk ken. En ik besteed veel tijd aan het geven van presentaties op scholen. Dan vertel ik hoe divers en leuk het werken in de horeca is.”

Met die gemotiveerde, enthousiaste groep personeelsleden begint het succes, weet hij. „Als je personeel het naar de zin heeft merken je gasten dat. Die sfeer, dat is belangrijk.”

Ruim twee jaar geleden werd hij, na er al jaren te werken, eigenaar van het imposante bedrijf. „Het gaat goed”, meldt hij trots. „In de horeca moet alles kloppen, van begin tot einde. Mensen die uit eten gaan komen niet alleen voor de maaltijd. Die willen zich welkom voelen, aandacht krijgen. Daar werken we met z’n allen hard aan.”

Het zomerseizoen bracht topdrukte. „We zitten hier prachtig. Grote terrassen, het strand en water aan je voeten.” In het najaar bracht de opening van het grote kunstwerk Riff ook de nodige reuring. „Ik vind het jammer dat het dicht is.”

Ook in de winterperiode gaat zijn werk door. „Mensen weten ons steeds beter te vinden voor feesten en partijen. In de winter geven we een korting van tien procent bij een besteding vanaf duizend euro. En we doen dingen als een driegangenmenu van de kaart voor 32,95. We hebben ook op 29 en 30 november wijn-spijsavonden.”

Restaurant Beachclub NU
Bremerbergdijk 10
8256 RD BIDDINGHUIZEN

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 6 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 7 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 7 uur geleden