Nieuwe vrijwilligers in organisatie Kerstloop: „Leuk feestje voor gepassioneerde loper”

Sport

DRONTEN - De 31ste editie van Kerstloop Dronten wordt gehouden op zondag 15 december. „De diversiteit in de keuze van de te lopen afstand biedt jong en oud, groot en klein, getraind en beginnend, kortom ieder die gepassioneerd loper is of wil worden, een leuk feestje”, meldt de organisatie.

De vijf bestuursleden van de kerstloop zijn dit jaar druk geweest met het uitbreiden van de 'hulptroepen’. Ze zijn daarin geslaagd: „Gelukkig heeft een flink aantal mensen met passie voor de kerstloop zich verbonden met de organisatie.” Het betekent dat de diverse werkgroepen gevuld zijn met enthousiaste vrijwilligers.

Hetzelfde parcours

De werkgroep die zich bezighoudt met het parcours, is tot de conclusie gekomen dat er niets veranderd hoeft te worden: „Er kunnen wederom supertijden gelopen worden en een persoonlijk record zit er bij goede weersomstandigheden dik in.”

Vorig jaar werd de kerstloop uitgebreid met een bedrijvenloop voor teams van 3 tot 5 kilometer. „Uit de reacties van de deelnemers bleek het een prima aanvulling”, zegt voorzitter Allert Everts. Deelnemers aan deze bedrijvenloop schrijven zich individueel in. Voor de totaaltijd van het team worden de tijden van de drie snelste lopers bij elkaar geteld.

De inschrijving voor Kerstloop Dronten is inmiddels geopend.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 9 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 10 uur geleden