Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten)
Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Jongeren in Dronten waarderen de jeugdhulp met een 8: „Voelen zich serieus genomen”

Algemeen

DRONTEN - Jongeren uit de gemeente Dronten waarderen de ondersteuning van Jeugdhulp met een 8. Dit blijkt uit de resultaten van een klanttevredenheidsonderzoek. Bij het vorige onderzoek was dit nog een 7,7.

„Het grootste deel van de jongeren voelt zich serieus genomen door de hulpverleners”, schrijft de gemeente naar aanleiding van het onderzoek, „Ook waarderen jongeren dat ze met respect behandeld worden.”

De ouders van kinderen die jeugdhulp ontvangen waardeerden de zorg met een 7,7 (dit was 7,6). „De meeste ouders voelen zich gehoord en stellen het op prijs dat beslissingen met hen samen worden genomen”, aldus de gemeente.

Wmo

Ook de tevredenheid van Wmo-klanten is onderzocht. „Inwoners gaven de zorg vanuit de Wmo een 7,7. Een stijging vergeleken met het rapportcijfer 7,5 van vorig jaar”, zo luidt de conclusie.

Verantwoordelijk wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) is tevreden over de uitkomsten: „Dit is een compliment voor zorgaanbieders en medewerkers van de gemeente. Het is mooi om te zien dat inwoners zich gehoord voelen.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 13 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden