Vrijwilligers in zwembad De Alk.
Vrijwilligers in zwembad De Alk. Ā©maartenheijenk.nl

Biddinghuizen wil tijdens NL Doet bomen bij zwembad kappen en een geluidswal maken

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Tijdens de vrijwilligersactie NL Doet kreeg zwembad De Alk vorig jaar een flinke opknapbeurt. Het komend jaar wil Dorpsbelangen de bomen aan de kant van De Uitloper kappen en er een geluidswal aanbrengen.

De actie werd woensdag aangekondigd door dorpsvoorzitter Willem Feiken. Hij vertelde dat de buren van het zwembad continu in de schaduw zitten. In overleg met de bewoners is het plan opgevat om de bomen te kappen.

Dorpsbelangen wil graag dat het zwembad gelijkvloers wordt. Van de aarde die daarvoor moet worden weggehaald, kan vervolgens een geluidswal worden aangebracht.

Scharrelberg

Biddinghuizen heeft mƩƩr plannen voor NL Doet op 14 maart. Zo gaat het dorp onder andere aan de slag bij dierenpark De Scharrelberg en worden de plantenbakken bij de entreewegen opgeknapt. Ook het ijsvogel-logo moet beter zichtbaar worden voor het verkeer dat het dorp inrijdt.

Vorig jaar deden er in Biddinghuizen zoā€™n vijftig vrijwilligers mee aan de actie. Voor het komend jaar hoopt Feiken op minstens hetzelfde aantal: ā€žAanmelden is al mogelijk.ā€

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 6 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden