Jaap van Duin (gemeente Dronten)
Jaap van Duin (gemeente Dronten) ©maartenheijenk.nl

Wijk De Graafschap in Biddinghuizen telt nu 89 woningen, 9 in aanbouw en 82 in voorbereiding

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Er zijn in de nieuwbouwwijk De Graafschap tot nu toe 90 woningen opgeleverd en 9 in aanbouw. Gemeentelijk projectleider Jaap van Duin vertelde woensdag bij Dorpsbelangen dat er nog 82 woningen in voorbereiding zijn.

Bij de eerste plannen voor de wijk in 2008 was het de bedoeling dat er 677 woningen zouden komen. Zes jaar geleden is een start gemaakt met de eerste fase, die zou gaan bestaan uit 220 woningen.

Als alle huidige plannen doorgaan, is er straks alleen aan de oostrand van de eerste fase nog ruimte voor 40 woningen. „Daarmee kunnen we in 2020 en 2021 nog vooruit", zegt Jaap van Duin.

Van buiten Biddinghuizen

Volgens Van Duin zijn er tot nu toe veel woningen verkocht aan mensen van buiten Biddinghuizen. Dat is opvallend, omdat de nieuwste wijken van Dronten juist bewoond worden door met name Drontenaren.

Op het gemeentehuis wordt momenteel al gewerkt aan de voorbereiding van de tweede fase van de wijk. Als het goed is kan daar vanaf 2021 worden gebouwd. De gemeente is over de grond nog in gesprek met de Domeinen.

Stikstofcrisis

Vanzelfsprekend werd er uit de vergadering ook gevraagd naar de gevolgen van de stikstofcrisis voor de woningbouw in De Graafschap. „Wij voorzien op dit moment geen problemen", reageerde de projectleider, „De natuurgebieden liggen op redelijk grote afstand."

Lopende projecten De Graafschap

  • 13 woningen van Oost en Van Tilburg Ontwikkeling: 7 rijwoningen en zes twee-onder-eenkappers. Start verkoop eind november.
  • 15 appartementen van IJsselland Ontwikkeling: verkoop start in januari 2020.
  • 8 twee-onder-eenkappers van Taxtic: start verkoop nog onbekend.
  • 20 rijwoningen en 8 twee-onder-eenkappers van Van der Steeg: start verkoop voorjaar 2020.
  • 14 boerderijwoningen van Van Der Steeg.
  • 4 opties voor bouwkavels.
Urk
Wat is er dinsdag te doen? Alzheimer, Urk, Odd Fellows, Dorpsbelangen Swifterbant 1 uur geleden
Afbeelding
Rietweg acht weken in beide richtingen afgesloten 2 uur geleden
Koningsdag in Swifterbant.
Koningsweekend in Swifterbant: "Dit jaar voor 't eerst drie dagen feest" 23 uur geleden