Gezondheidszorg
Gezondheidszorg Darko Stojanovic

Groei werkgelegenheid in Dronten is te danken aan uitzendbranche en gezondheidszorg

Algemeen

DRONTEN - Het aantal banen is het afgelopen jaar in de gemeente Dronten met 1.125 toegenomen. Dat was in relatieve zin de sterkste groei van de werkgelegenheid in de provincie Flevoland: 6,9%.

„De stijging in Dronten wordt voornamelijk veroorzaakt door een groeiende uitzendbranche (578 van de 1.125 nieuwe banen)”, zo meldt het laatste werkgelegenheidsonderzoek van de provincie Flevoland, „Een andere groeisector in Dronten is de gezondheidszorg: +202 banen.”

Hele provincie

Volgens het onderzoek groeit de werkgelegenheid ook in de rest van de provincie: „Alle Flevolandse gemeenten profiteren van een forse groei van zowel het aantal banen als van het aantal vestigingen van bedrijven.”

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: „De Flevolandse economie draait op volle toeren. Er is echter werk aan de winkel, ondanks deze mooie cijfers. Meer dan de helft van de groei zien we bij kleine en middelgrote bedrijven (2-99 werknemers). Dat zijn meestal de bedrijven die de opstartfase voorbij zijn. Het is daarom belangrijk voor provincie Flevoland dat we hen de ruimte geven om verder te groeien.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 7 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 8 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 8 uur geleden