Hannah Geerse
Hannah Geerse eigen foto

Nick Vermeer uit Dronten is niet langer voorzitter van jonge boeren in Flevoland

Algemeen

DRONTEN - Nick Vermeer uit Dronten is 2,5 jaar voorzitter geweest van het Flevoland Agrarisch Jongeren Kontakt (FAJK), de provinciale organisatie voor jonge boeren en tuinders. De afgelopen week is hij opgevolgd door de 22-jarige Hannah Geerse uit Zeewolde.

Toen Vermeer de functie in 2016 op zich nam, werkte hij als engineer bij Tolsma-Grisnich in Emmeloord. Hij is echter opgegroeid op het akkerbouwbedrijf van zijn ouders in Swifterbant en gaat zich nu richten op het bedrijf thuis.

Geerse is opgegroeid op een biologische akkerbouwbedrijf in Zeewolde. Momenteel is ze bezig met een masteropleiding in Wageningen, waar ze zich specialiseert in Crop Science.

Verandering

De nieuwe voorzitter vertelt: „De vraag naar verandering in het Nederlandse landbouwsysteem is urgent en brengt uitdagingen met zich mee. Steeds strengere regels en de huidige trends van schaalvergroting en dure grond maken het overnemen van een landbouwbedrijf in Flevoland moeilijk, terwijl er juist zoveel kansen en ideeën liggen bij onze groep jonge, progressieve boeren en tuinders. Zìj zijn de toekomst en hebben bewegingsruimte en een gezond agrarisch ondernemingsklimaat nodig om verder te kunnen boeren.”