Leges voor Meerpaaldagen, Lowlands, Defqon 8x zo duur: ā€žPrijzen we onszelf niet uit de markt?ā€

Algemeen

DRONTEN - De kosten van de vergunningen voor de zeven grote evenementen in de gemeente Dronten gaan van 1.800 euro (2018) naar maar liefst 14.000 euro over enkele jaren. ā€žPrijzen we onszelf daarmee niet uit de markt?ā€, wil Barry Hoogezand (VVD) weten.

De gemeenteraad heeft indertijd besloten dat de zogenaamde leges kostendekkend moeten zijn. Het betekent dat de vergunningen voor de grote evenementen fors duurder worden. Barry Hoogezand is daar bij nader inzien toch niet zo blij mee.

Trots op evenementen

Volgens Hoogezand halen veel mensen de schouders op als het om Dronten gaat. ā€žMaar als je dan begint over Lowlands of Defqon, dan kennen ze Biddinghuizen en weten ze ook waar Dronten ligt. Wij zijn trots op deze grote evenementen.ā€

De VVDā€™er begrijpt dat de gemeente hoge onkosten maakt voor de festivals. ā€žMaar wij vinden deze evenementen belangrijk en dat willen we uitdragen. We zien het ook als een vorm van citymarketing.ā€

ā€žVoor deze evenementen moet heel heel veel gedaan worden en dat moet ergens uit betaald wordenā€, zo verdedigde wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) de verhoging.

Meerpaaldagen

Ferdinand Zomerman vroeg vooral aandacht voor de Meerpaaldagen: ā€žWant de continuĆÆteit van dat feest staat onder druk.ā€ Hij stelde voor om de kosten voor evenementenleges ā€˜in breder verbandā€™ nog eens goed te bespreken.

Eind deze maand worden de leges vastgesteld. Ferry Hoogezand kondigde aan dat de VVD misschien met een voorstel komt voor de grote evenementen.

De 7 grote evenementen

  • Pinksterconferentie
  • Defqon.1
  • Meerpaaldagen
  • Lowlands
  • GroenTechniek
  • Mud Masters
  • Halloween Fright Nights
Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 5 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden