Afbeelding
Greetje Stoop

Danique Stoop, Jesper Dinger en Lotte Klaver winnen 'goud' namens Zuiderzeezwemmers

Sport

DRONTEN - De deelnemers van de Zuiderzeezwemmers behaalden het afgelopen weekeinde twaalf podiumplaatsen tijdens de Gelderse kampioenschappen korte baan in Nijbegen. Er was 'goud' voor Danique Stoop (3x), Jesper Dinger en Lotte Klaver.

Verslag geschreven door Zuiderzeezwemmers:

De Zuiderzeezwemmers uit Dronten hebben afgelopen weekend met een record aantal zwemmers deelgenomen aan de Gelderse Kampioenschappen korte baan in Nijmegen. Ze wisten 12 podium plaatsen te veroveren. Er was goud voor Danique Stoop (3x), Jesper Dinger en Lotte Klaver. Zilver voor Jarick Stoop, Danique Stoop (2x) en Jesper Dinger en brons voor Lotte Klaver, het gemengde 4x50m vrij estafette team met Dagmar Kruik, Ilmar Stoop, Danique Stoop en Jarick Stoop en het junioren meisjes 4x100m wisselslag team met Lotte Klaver, Myrthe Dam, Britt Kok en Suzanne Vesseur.

Record aantal deelnemers ZZZ De afgelopen jaren nam het aantal deelnemers en starts gestaag toe onder de wedstrijdzwemmers van ZZZ, maar deze keer hebben zich maar liefst 22 deelnemers met één of meerdere limieten weten te plaatsen, een ongekend grote groep. Gedurende het vier dagen durende GK zal er 152 maal een Zuiderzeezwemmer aan de start verschijnen en hebben zich 11 estafette teams weten te plaatsen. Een geweldige prestatie, waar zowel de zwemmers als de club trots op kunnen zijn. De gemiddelde prestatie lag rond de 100%, er werden dan ook flink veel persoonlijke tijden aangescherpt en de grootste verbetering van het weekend was voor Sanne van Dijk, die als startzwemster in de estafette haar 100m rug met 5 seconden wist te verbeteren naar 1.18.79.

ZZZ start kampioenschappen met 3 maal goud, twee zilveren en een bronzen plak Tijdens het eerste deel van de kampioenschappen op de zaterdag middag, begonnen de zwemmers van de Drontense club meteen sterk, er werden 20 prachtige persoonlijke verbeteringen neergezet. Jarick Stoop, die na 2 jaar weer uitkomt voor zijn oude club, was de eerste zwemmer die zich met een mooi pr naar het podium wist te zwemmen, hij won het zilver bij de heren senioren op de 50m vlinder in een tijd van 25.85, vlot daarna wist zus Danique de 50m rug te winnen bij de dames senioren in een tijd van 30.03, vervolgens was het de beurt aan Lotte Klaver (junioren 3) zij won het brons op de 50m rug in een prachtig pr van 31.66, terwijl ze het ook op moest nemen tegen meisjes junioren 4 een heel knappe prestatie dus. Voor Danique was er vervolgens zilver op de 100m wisselslag, waar ze een tijd van 1.06.71 liet noteren en op de 100m vlinder wist ze haar zoveelste gouden kampioenschapstitel binnen te halen in een tijd van 1.03.44, tot slot zwom Jesper Dinger (junioren 2)zich overtuigend naar het goud op de 200m schoolslag in een pr van 2.53.55.

Vierde plaats in medaille statistiek Op zondag middag tijdens het tweede deel van de Kampioenschappen ging de strijd om persoonlijke tijden en de jacht naar medailles en hoge klasseringen onverstoord verder. Het lukte Lotte Klaver dan ook om met een pr op de 50m vrij goud te winnen in een prachtige tijd van 27.23, ook Danique Stoop schreef deze afstand op haar naam ondanks een bijzonder slechte start, ze deed dat in een tijd van 26.52. Vervolgens won Jesper Dinger zilver in een prachtig pr van 37.23 op de 50m school. Op de 4x50m vrijeslag gemengd werd een bijzonder spannende strijd geleverd die het ZZZ team met Dagmar Kruik, Ilmar, Danique en Jarick Stoop een prachtige bronzen plak opleverde in een tijd van 1.43.46 hiermee wisten ze hun inschrijftijd te verbeteren. Ook de meisjes junioren 4x100m wisselslag zwommen een prachtige race, Lotte Klaver, Myrthe Dam, Britt Kok en Suzanne Vesseur verbeterden hun inschrijftijd met ruim 4 seconden en wonnen het brons in 4.55.62. Al deze medailles zorgden ervoor dat ZZZ in de medaillespiegel op een 4e plaats eindigde achter de grote club’s uit Nijmegen, Barneveld en Vaassen.

Oorkondes voor de nr. 4 t/m 6 Een super geslaagd weekend dus, waarin ook nog eens aardig wat zwemmers een oorkonde kregen uitgereikt, omdat ze bij de beste 6 eindigden in de diverse klassementen. Carlijn Boltendorp werd 5e op de 400m vrij en Lotte Klaver 6e, Cynthia (met prachtig pr) en Denise Koolman werden op deze slag respectievelijk 4e en 5e. Ilmar Stoop werd 6e in een pr op de 50m vlinder als eerste jaar senior, Lotte Klaver werd 5e op de 100m vlinder in een pr en Britt Kok behaalde hier heel netjes een 6e plaats met pr. Lotte Klaver werd 6e in een mooi pr op de 200m wisselslag. Ilmar Stoop wist 4e te worden op de 400m wisselslag in een pr van 5.07.05 en Jarick Stoop miste op tweehonderdste het podium op de 50m schoolslag. Tot slot werd het dames estafette team met Gaby Zittersteijn, Dagmar Kruik, Danique Stoop en Cynthia Smit 5e op de 4x100m wisselslag.

Overige deelnemers die aan de start verschenen en ook prachtige persoonlijke prestaties neerzetten waren; Thijs Fintelman met een mooi pr op de 50m vlinder, Collard Jungeling met prachtige pr’s op de 100m vrij, 200m school en de 50m vlinder, Wendy Kasteel met een mooi pr op de 50m vrij, Kimberley Olieman met pr’s op de 50m vrij en de 200m wisselslag , Gijs Vesseur met een geweldig pr op de 50m vlinder, Lesley Smits met een pr op de 200m vrij en Iris Kasteel die er voor zorgde dat het tweede meisjes team op de 4x100m wisselslag als invalster voor een zieke toch mocht starten.