De vernielingen aan het fietspad.
De vernielingen aan het fietspad. Twitter FlevoWegen

Schade aan fietspad bedraagt tienduizenden euro’s; provincie overweegt aangifte te doen

112

DRONTEN - De schade van de vernieling aan het fietspad langs de Dronterweg wordt door de provincie Flevoland ingeschat op tienduizenden euro’s. Overweegt de provincie aangifte te doen? ,,Dat zijn we aan het bekijken”, antwoordt een woordvoerder.

Het fietspad is recentelijk voorzien van nieuw beton, maar dat was nog niet uitgehard. ,,Over een lengte van 400 meter staan er fiets- en voetstapsporen van een nog onbekend duo”, meldde de provincie gisteren. ,,Het betekent dat het beton verwijderd en opnieuw aangebracht moet worden”, zegt men over de gevolgen.

Geen vertraging

De heropening van het fietspad is al verschillende keren uitgesteld. De vernieling leidt niet tot een extra vertraging: ,,Want we hebben besloten om het beton er niet nu direct uit te halen.”

De schade wordt opgelapt waar nodig en mogelijk: ,,Zodat fietsers en bromfietsers deze winter veilig gebruik kunnen maken van het fietspad. Volgend jaar wordt het betreffende stuk dan alsnog verwijderd en wordt er nieuw beton aangebracht.”

Daders

De provincie zegt dat er op dit moment nog geen aanwijzingen zijn die leiden naar de daders. Daardoor kan er nog geen antwoord worden gegeven op de vraag of de schade op hen verhaald wordt.

Dronterweg

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden