Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Regelrechte topper tussen asv Dronten en Batavia '90: wie doorbreekt wat?

Sport

DRONTEN - Of het echt een derby is, daar mogen vraagtekens bij worden gezet. Maar als asv Dronten en Batavia '90 elkaar zaterdag tegenkomen, is het in ieder geval wel een regelrechte topper. Het zijn de nummer 2 en 1 van de tweede klasse G en ook nog eens twee ploegen die bijzondere cijfers overleggen.

1. Tegendoelpunten
Neem ten eerste het aantal tegentreffers. Batavia '90 incasseerde in acht wedstrijden slechts vier tegendoelpunten, terwijl asv Dronten er wat dat betreft nog een schepje bovenop doet. De Drontenaren kregen pas twee doelpunten tegen. Het lukte laagvlieger Be Quic Zutphen om de Drontense doelman te verslaan, terwijl ook Dinxperlo het voor elkaar kreeg om te scoren. De overige zes tegenstanders lukten dat niet en dat mag gerust bijzonder worden genoemd.

2. Terug naar 2018
De vraag is of Batavia '90 bovengenoemd feitje wat naar beneden kan halen. Als er één ploeg is die dat kan doen, dan lijkt dat in ieder geval Batavia te zijn. De Lelystedelingen tonen al maanden aan bijzonder productief te zijn. De teller qua treffers staat dit seizoen al op 22, maar de bijzonderheid moet dan nog komen. De laatste competitiewedstrijd zonder Batavia-doelpunt dateert namelijk van 1 december 2018, bijna een jaar geleden. Toen wist Otterlo de nul te houden, iets wat daarna geen enkele tegenstander meer voor elkaar kreeg.

3. Nog niet verloren
Beide ploegen hebben dit seizoen nog geen wedstrijd verloren. Batavia leed in acht wedstrijden zelfs nog geen één keer puntenverlies, terwijl asv Dronten tweemaal gelijkspeelde. Op bezoek bij Renswoude eindigde het in 0-0 en enkele weken later kwam de ploeg bij Lunteren ook al niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor bedraagt het gat tussen Batavia en asv Dronten vier punten en moeten de Drontenaren eigenlijk winnen om aansluiting te houden.

De wedstrijd tussen asv Dronten en Batavia '90 begint zaterdagmiddag om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur asv Dronten - Batavia '90

14.30 uur BAS - VIOS Vaassen

14.30 uur Zwolsche Boys - Swift '64

14.30 uur Wilsum - Reaal Dronten