Kelson Raven (Asv Dronten)
Kelson Raven (Asv Dronten) ©maartenheijenk.nl

Topper tussen asv Dronten en Batavia gaat vooral over een afgekeurde goal

DRONTEN - De vlam slaat in de pan als scheidsrechter Van der Veen zaterdag tijdens asv Dronten - Batavia'90 een late goal afkeurt. Guido Pauw lijkt de Lelystedelingen naar drie punten te stiften, maar de assistent-scheidsrechter van Dronten vindt het buitenspel. Daardoor eindigt het in 1-1.

Het is geen wedstrijd voor iemand die van kansen houdt, want beide ploegen krijgen er op deze zaterdag niet bepaald veel. Via Mohammed Hammouchi komt Batavia wel op een 0-1 voorsprong en al snel maakt Bas Maljaars namens asv Dronten gelijk. Daarna is het wachten op meer, maar in eerste instantie lijkt dat er niet van te komen. In de eerste helft niet, maar ook in de tweede helft zijn de mogelijkheden spaarzaam.

Batavia is in dat tweede bedrijf wel de bovenliggende partij en wisselt zelfs om te winnen. Dat lijkt zich een minuut voor tijd uit te betalen in de winnende goal. Guido Pauw wordt weggestoken en stift de bal op heerlijke wijze binnen. Iedereen denkt aan een geldig doelpunt, maar dan vlagt de assistent van asv Dronten. Buitenspel en dus geen goal. Uiterst discutabel en daarop barst de bom los. De assistent heeft binnen de kortste keren vijf man in zijn nek hangen en vanaf beide banken komen er nog meer mensen bij. Heibel in de tent.

Het blijft 1-1

Na een minuut is het wel gesust, maar de goal gaat niet door. Asv Dronten moet even later, door een rode kaart voor Kelson Raven, nog met tien man verder, maar het blijft bij 1-1.

"Ik dacht ook aan buitenspel", reageert asv Dronten-trainer Wim Schaap. "Daarna zie ik een stelletje heethoofden en dat is gewoon niet goed voor de voetballerij. Je moet je klauwen thuishouden, zeker tegenover een grensrechter. Al met al kan ik leven met een punt."