Adri Kok
Adri Kok Ā©maartenheijenk.nl

Eerste team kan jubileum ASVD Korfbal geen extra glans geven met een overwinning

DRONTEN - Precies op de dag dat korfbalvereniging ASVD 55 jaar bestond, vierde het eerste team haar rentree in de overgangsklasse. Het leidde, eigenlijk wel als verwacht, niet tot een overwinning. De Meeuwen uit Putten schoot werkelijk uit de onmogelijkste hoeken raak en won met 21-37.

De tribunes voor deze eerste wedstrijd waren goed gevuld en supportersvereniging Dok Side zorgde voor nen sfeeractie. Verder waren er voor ā€™t eerst led-borden met reclame.

Onmogelijke taak

Het veranderde niets aan het feit dat het jonge vlaggenschip aan een haast onmogelijke taak is begonnen om in de overgangsklasse Ć¼berhaupt wedstrijden te gaan winnen. De Drontenaren spelen aantrekkelijk spel en kunnen in de aanval potten breken. In de verdediging komt men letterlijk power tekort.

De eerste minuten gingen beide teams gelijk op. Halverwege sloeg De Meeuwen een gaatje en na een ā€˜buzzerbeater van Arjen Kamer stond het halverwege 13-20.

Schuttersgeweld

In de tweede helft bleef De Meeuwen op ramkoers, maar ASVD/PV Systems stond aanvallend ook haar mannetje. Coach Adri Kok: ,,We konden ons niet verweren tegen het schuttersgeweld van De Meeuwen. Daarentegen was ik positief gestemd dat we ondanks de druk van de tegenstander tot 21 doelpunten konden komen.ā€