Bibliotheek Dronten
Bibliotheek Dronten ©maartenheijenk.nl

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

dinsdag 3 december 2019 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek Dronten:

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Wat het hart verwoest van John Boyne. Op maandag 9 december kan iedereen van 10.30 tot 13.00 uur zijn of haar pen laten spreken.

In Wat het hart verwoest volgen we de hoofdpersoon Cyril gedurende zijn hele leven. Hij groeit op in een excentriek pleeggezin in conservatief katholiek Ierland. Zijn halve leven worstelt hij met zijn homoseksualiteit en pas als hij echt uit de kast is gekomen, kan hij zich laten zien als de mooie persoonlijkheid die hij in feite is.

Hoe authentieker een mens is, hoe plezieriger. Maar wanneer zijn we authentiek? Acceptatie van wie we werkelijk zijn maakt gelukkig, maar soms is er een half mensenleven nodig om zover te komen. In dit schrijfcafé gaan we per pen op zoek naar ons authentieke zelf en onthullen daarmee weer een stukje van ons levenspad. Nieuwsgierig geworden? Schrijf gerust een keer mee. Je hoeft het boek van Boyne niet gelezen te hebben. En je hoeft ook geen ervaring met schrijven te hebben. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven en zichzelf via de pen beter wil leren kennen.