Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer.
Tom Roskam wacht nog steeds op zijn honderdste competitietreffer. ©maartenheijenk.nl

Swift ’64 heeft aan één doelpunt genoeg om te winnen van Rouveen

Sport

SWIFTERBANT - Hoe het gaat, dat zal ze bij Swift ’64 waarschijnlijk even een worst zijn. Winnen is het belangrijkste en die opdracht wordt zaterdag volbracht. Door een doelpunt van Tom Roskam wordt Rouveen met 1-0 verslagen.

Het is nog niet helemaal het seizoen van Swift ’64, want ze hadden er in Swifterbant wel iets meer van verwacht. Er zijn genoeg redenen te vinden hoe dat komt, van blessures tot schorsingen. Mede daarom moeten de drie punten van zaterdag lekker smaken, want daardoor neemt Swift in ieder geval weer wat afstand van de onderste regionen.

De zege op Rouveen komt tot stand door een doelpunt van Tom Roskam. De aanvaller is na dik twintig minuten trefzeker uit een vrije trap en dat blijkt de winnende goal. Rouveen doet er gedurende de wedstrijd alles aan om een gelijkmaker te produceren, maar dat lukt niet. Menno Seinen houdt zijn doel knap schoon en is daarmee van grote waarde voor zijn ploeg. Net als Tom Roskam, die met zijn rake vrije trap goed is voor drie hele belangrijke punten.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden