Arjen Kamer
Arjen Kamer ©maartenheijenk.nl

Na negen nederlagen de eerste zege voor ASVD Korfbal: „Ontzettend blij voor mijn spelers”

VRIEZENVEEN - „Dit was gewoon een dik verdiende overwinning en ik ben ontzettend blij voor mijn spelers”, aldus trainer Adri Kok van ASVD Korfbal na de eerste zege van het seizoen na negen nederlagen. Amicitia werd met 26-24 verslagen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van de hoofdmacht liepen bij het tweede Jorren Voortman en Asmara Meinen blessures op. De hoofdmacht zette de knop om en in de eerste helft hielden Amicitia en ASVD elkaar prima in evenwicht.

Eerste voorsprong

Wel was het Amicitia dat steeds op voorsprong kwam. Met name de tegenstander van Cornee IJssennagger had het op zijn heupen. Tegen het einde van de eerste helft kwam de Drontense formatie via een mooie score van Arjen Kamer voor het eerst op voorsprong: 7-8.

Met zijn 7 doelpunten bevestigde Arjen Kamer zijn goede vorm van de laatste weken. Aanvallend ziet het er al weken goed uit bij ASVD/PV Systems. In Vriezenveen was de ploeg bovendien in staat om verdedigend voldoende druk te geven. Ruststand: 11-10.

Rake klappen

Snelle doelpunten Sem Oosterom, Cornee IJssennagger en Rodee Voortman zorgden voor het eerst voor een voordelig verschil van meer dan een doelpunt. Tien minuten voor tijd sloeg de ploeg van Adri Kok met rake ‘klappen’ toe naar een verschil van vier: 18-22.

ASVD bleef scoren en bij het eindsignaal werd een klein feestje gevierd. Adri Kok was blij met de overwinning maar ook met de manier waarop: „Bij Amicitia was men te afhankelijk van een speler en wij waren collectief sterker. En dat vind ik bij een teamsport wel prettig.”