Afbeelding

Repair Café Biddinghuizen, ook open voor alle Drontenaren

maandag 2 december 2019 0:00

Pop-up Repair Café in Dronten op 16 november groot succes, vervolg?

10 vrijwilligers van het Repair Café Biddinghuizen waren die dag present in het Energieloket in het winkelcentrum SuyderSee in Dronten. De ruimte was ter beschikking gesteld door de Natuur-en Milieu Federatie Flevoland. Er was veel belangstelling: bezoekers met een 20-tal defecte spullen, nieuwsgierigen en ook enkele mensen met technisch ervaring, van wie zich 4 meldden als potentiële vrijwilliger. In de beperkte tijd kon niet iedereen geholpen worden, díe bezoekers werden verwezen naar het Repair Café in Biddinghuizen op 7 december. De vrijwilligers uit Biddinghuizen waren allen erg tevreden over het evenement. Ook de gelijktijdige openstelling van het Energie-loket gaf geen problemen, beide zaken leken elkaar zelfs te versterken. Koffie, thee en cake waren prima, dank aan Martin en Joke.

Dit alles wijst er op, dat er goede mogelijkheden zijn om in de toekomst te komen tot een Repair Café in het dorp Dronten. Daarvoor is in ieder geval nodig, dat er zich Drontenaren opwerpen om dit te organiseren. Hierbij kan en wil het Repair Café Biddinghuizen behulpzaam zijn.

Tot die tijd is het een goed idee om alvast in Biddinghuizen aan de slag te gaan met de vrijwilligers die zich in Dronten hebben gemeld en kunnen Drontenaren met hun spullen terecht in Biddinghuizen terecht op de 1e zaterdag van de maand in het Koetshuis, dus weer op 7 december van 10 tot 12 uur.