Marloes Hotting (ChristenUnie)
Marloes Hotting (ChristenUnie) ©maartenheijenk.nl

Start verkoop woningen aan de Havenkade voor de derde keer uitgesteld: „Aanpassen kost tijd”

Algemeen

DRONTEN - De start van de verkoop van het nieuwbouwproject aan de Havenkade is voor de derde keer uitgesteld. „Het zou eest na de zomer, toen in het najaar, vervolgens op 14 december en nu wordt het het voorjaar van volgend jaar”, stelt Marloes Hotting (ChristenUnie).

Het gemeenteraadslid vroeg opheldering van wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten). Die was zelf ook nog maar net op de hoogte van het uitstel en kon daarom nog geen antwoord geven.

Definitief ontwerp

Projectontwikkelaar Van Wijnen meldt op de website van de nieuwe wijk dat potentële kopers suggesties hebben gedaan voor de woningen, die eerst moeten worden uitgewerkt. Daarnaast is de ontwikkelaar druk met de opmerkingen van het kwaliteitsteam van de gemeente.

„Het verwerken van alle reacties in een aangepast ontwerp vergt tijd”, aldus Van Wijnen, „En ook de technische ontwikkeling van de warmwatervoorziening voor de woningen is nog niet helemaal afgerond.”

Van Wijnen schrijft dat er al wel is gestart met de voorbereidende grondwerkzaamheden: „De bouw van de huurwoningen voor de vrije sector start in het voorjaar 2020. In dezelfde periode gaan dan ook de eerste koopwoningen in verkoop.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden