It's Kringloop
It's Kringloop ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Afval bij de achterdeur van een kringloopwinkel neerzetten is net zo illegaal als storten in het bos

Gemeente

DRONTEN - Het dumpen van afval bij de achterdeur van een kringloopwinkel is als het aan wethouder Roelof Siepel ligt niet anders dan het illegaal storten op andere plaatsen: „Het is allebei dumpen en dus moet er tegen opgetreden worden.”

Het onderwerp kwam ter sprake toen de gemeenteraad sprak over het risico op dumpingen als gevolg van de hogere afvalstoffenheffing. „Hoe gaat het college om met afvaldump bij kringloopwinkels na openingstijd?”, wilde Marianne Witteveen (ChristenUnie) weten.

Niet langer gratis

Wethouder Siepel zei over de kringloopwinkels, dat zij op dit moment nog al hun afval gratis naar de gemeente kunnen brengen. Het gaat echter om bedrijfsafval en dat moet de gemeente overlaten aan commerciële inzamelaars. De dienstverlening van de gemeente komt dan ook te vervallen.

„Kringloopwinkels moeten dus een betere selectie doen aan de poort”, voorspelt de wethouder. De winkels kunnen het zich straks niet meer veroorloven om alle spullen maar te accepteren en het vervolgens bij de gemeente te storten als het niet verkocht wordt.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden