De winnende studenten
De winnende studenten eigen foto

Studentenbedrijf uit Dronten wint prijs met idee voor ‘varkensopdrijfschot’ met geluid

Algemeen

DRONTEN - Zeven studentbedrijven bedrijfskunde & agrifoodbusiness van de Aeres Hogeschool Dronten presenteerden recentelijk hun innovatieve product. Het bedrijf EazySort won zowel de jury- als de publieksprijs met hun varkensopdrijfschot met geluid.

Het geluid van het varkensopdrijfschot stimuleert de varkens om in beweging te komen waardoor ze zich makkelijker laten verplaatsen door de loopgangen. „Uit marktonderzoek blijkt dat er veel animo is voor dit product”, aldus de school, „Het schot is met één vast te houden, makkelijk te bedienen en goed te reinigen.”

Een heel studiejaar

De tweedejaars studenten volgen de module ‘Innoveren in de agrifoodmarkt’. De opdracht is om een eigen bedrijf op te richten en een nieuw idee op de markt te brengen. Hiervoor hebben ze een heel studiejaar de tijd.

?Tijdens de jaarlijkse pitchavond presenteerden de studenten hun idee aan een jury. Deze bestond dit jaar uit Theo Hogendoorn van Artemis Bier en Edward Nijk van Nijk Agro Dienstverlening.

Boerenwijsheden

Het bedrijf EazySort kwam als winnaar uit de bus. De helft van het publiek koos voor dit idee. Andere ideeën waren een robuust agribord, een kalender met boerenwijsheden, handdoeken met stoere boeren opschriften, spots van melkklauwen en een nieuwe melkschort.

De studentenbedrijven hebben nog een half jaar om hun bedrijf zo goed mogelijk van de grond te krijgen. Donderdag 4 juni leggen de zeven bedrijven verantwoording af aan de aandeelhouders en de ondernemers uit Dronten (OVDD). Dan wordt bepaald welke onderneming dit schooljaar het meest succesvol is geweest.