Joop de Jager
Joop de Jager eigen foto

Joop de Jager schrijft boek over vermissingen: ā€žAlsof er een stukje uit je hart is gesnedenā€

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - Joop de Jager heeft 22 aangrijpende verhalen over vermissingen tussen 1972 en 2018 op papier gezet. Zijn boek ā€˜Alsof er een stukje uit je hart is gesnedenā€™ is recentelijk verschenen. ā€žOp een integere, empathische en grondige manier beschrijft Joop de Jager in dit indrukwekkende en interessante boek de invloed die een vermissing van een dierbare op de achterblijvers heeftā€, aldus uitgever Novum Publishing.

Voor zijn boek is Joop de Jager op zoek gegaan naar de achterblijvers van de vermisten en heeft hen laten vertellen. Duidelijk wordt dat een vermist familielid, of het nou een zoon, dochter, vader, moeder of broer of zus is, een levenslange impact op de achterblijvers heeft.

Blijft knagen

ā€žDe onzekerheid wat er met hun dierbare is gebeurd blijft knagen, de vragen blijven onbeantwoord. Omdat er nooit een lichaam wordt gevonden en niet duidelijk wordt wat er is gebeurd, blijft er altijd een sprankje hoop bestaan dat de vermiste misschien toch nog opduikt. Zo kan een vermissing, anders dan het overlijden van iemand, nooit afgesloten wordenā€, schrijft de uitgever, ā€žDe zoektocht kent geen einde.ā€

Aan het eind van het boek komt een aantal experts aan het woord, die de professionele kant van een vermissing belichten. Onder hen Carlo Schippers van het Team Recherchepsychologen en adviseur Landelijk Bureau Vermiste Personen. Onderzoeker Lonneke Lenferink van de Universiteit Groningen en Utrecht deed een promotieonderzoek over de emotionele gevolgen bij de vermissing van een dierbare. Ook Roy, trainer/begeleider van speurhonden, wordt opgevoerd.

Communicatie

Joop de Jager is in 1953 geboren in Utrecht en groeide op in de volkswijk Hoograven. Na de lagere school ging hij naar de hbs. Via de horeca en journalistiek kwam hij in de overheidscommunicatie terecht. Hij werkte voor gemeenten, de politie, waterschappen en een elektriciteitsbedrijf.

Joop de Jager is getrouwd, heeft twee kinderen, een pleegzoon en drie kleinkinderen. Hij woont momenteel in Biddinghuizen. Een eerdere publicatie was onder andere ā€˜Utregs Schoffieā€™. Zijn interesses zijn lezen, schrijven en politiek.