Afbeelding
©maartenheijenk.nl

22 FOTO’S | Winterfair en Lichtjestour is een gouden combinatie: ,,We zijn dik, dik tevreden"

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - ,,We zijn dik, dik tevreden”, glundert Joan Vollebregt, terwijl ze over de Winterfair in Biddinghuizen rondloopt. De verhuizing van de markt van het winkelcentrum naar evenemententerrein Het Maaiveld is wat haar betreft een schot in de roos: ,,En de koppeling aan de Lichtjestour is een gouden combinatie.”

Biddinghuizen heeft de kerstmarkt een week naar voren gehaald en omgedoopt in ‘winterfair’. Wat Joan Vollebregt en mede-organisator Astrid van de Jagt zitten ze daarmee niet te ver voor de kerst: ,,Nee hoor, in november worden er ook ook al winterfairs gehouden. En als je het een week later doet, dan heb je alweer de concurrentie van Elburg en allerlei kerstmarkten in de regio.”

Het is knus

Het tweetal van evenementenstichting De IJsvogel kreeg de afgelopen jaren de kritiek dat er in bepaalde delen van het winkelcentrum te weinig aanloop was. Daarom hebben ze de hele markt verhuisd naar het evenemententerrein: ,,En we horen van de ondernemers dat ze het gezellig vinden. De standhouders zijn allemaal heel tevreden. Het is knus, ze staan lekker dicht bij elkaar, er is gezellige muziek, er is veel meer sfeer.”

Het enige minpuntje zou kunnen zijn dat het door de regen van de afgelopen dagen drassig is en dat is lastig voor mensen met rollators of rolstoelen. ,,Je kunt het niet iedereen naar de zin maken”, beseft Joan, ,,En ach, het is wel te doen hoor. Bovendien: als ze vast komen te zitten, dan komen op zes uur de trekkers voor de Lichtjestour. Die willen ze vast wel lostrekken…”

Osbournegroep

Aan het eind van de middag verzorgden de scouts van de Osbournegroep een maaltijd voor alle vrijwilligers èn voor de deelnemers aan de Lichtjestour. Daarna ging om zes uur de rondrit met versierde trekkers van start.

,,We kunnen niet wachten tot het gaat schemeren”, zegt Joan Vollebregt aan het begin van de middag. Ze is blij met het verloop van de dag: ,,Het is voor Biddinghuizen een geweldige happening.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 12 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 12 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 12 uur geleden