©maartenheijenk.nl

ASVD Korfbal scoort toch nog 21 keer tegen gedoodverfde kampioen Unitas

DRONTEN - Na de knappe overwinning vorige week, wachtte ASVD Korfbal zaterdag een lastige kluif tegen Unitas. Na een goede eerste helft, waarin de ploeg nog redelijk in het spoor kon blijven van de titelkandidaat, liep de score in de tweede helft toch nog op. Eindstand: 21-37.

Unitas lijkt dit seizoen de gedoodverfde kampioen. ASVD/PV Systems begon echter goed en via 5-8 werd het 10-13. In de laatste fase voor de rust zet Unitas aan. Ruststand: 12-19.

Krachten vloeien weg

In de tweede helft vloeiden langzaam de krachten wat weg bij ASVD. Hierdoor eindigde de wedstrijd toch nog in een flinke nederlaag. Tevredenheid was er wel over de 21 gescoorde doelpunten.

Coach Adri Kok: „Ik denk dat we maximaal gepresteerd hebben. Het is jammer dat het verschil op het laatst zo oploopt. Op zich wel verklaarbaar, omdat wij veel energie moeten leveren om tot doelpunten te komen en Unitas van scoren af te houden.”