Populieren zijn weg: fietspad langs Biddingringweg weer voor ’t grootste deel open

Algemeen

DRONTEN - Het fietspad langs de Biddingringweg is voor het grootste gedeelte weer open voor verkeer. Alleen tussen de Haringweg en Elburgerweg moeten fietsers gebruik blijven maken van het fietspad in Dronten.

Sinds oktober is het fietspad langs de Biddingringweg, tussen Dronten en Biddinghuizen, in delen afgesloten geweest. Hiertoe was besloten omdat populieren naast het fietspad gekapt wwrden.

Inmiddels zijn alle bomen gekapt en is het fietspad lokaal gerepareerd. Daarmee kan het grotendeels weer open. Alleen tussen de Haringweg en de Elburgerweg is het fietspad volgens de provincie zo beschadigd dat het niet veilig gebruikt kan worden. Deze afsluiting duurt tot en met volgend voorjaar.

Nieuwe bomen

In het voorjaar van 2020 worden nieuwe bomen geplant. Dit gebeurt naar verwachting eind maart of begin april, als de vorst uit de grond is. Deze nieuwe bomen komen verder van het fietspad af te staan.

Na het planten van de bomen wordt het huidige fietspad opgebroken en opnieuw aangelegd. „Dit gebeurt in verschillende fases om de overlast zo gering mogelijk te houden”, aldus de provincie Flevoland.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden