De ondertekening van vorig jaar.
De ondertekening van vorig jaar. ©maartenheijenk.nl

OFW wil meer ouderen en jongeren huisvesten door verbetering, verkoop, sloop en nieuwbouw

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft te veel woningen voor traditionele gezinnen en te weinig voor ouderen en jongeren. De komende jaren gaat Oost Flevoland Woondiensten (OFW) daarom inzetten op woningverbetering, verkoop, sloop en nieuwbouw. Dit moet leiden tot ‘een grotere flexibiliteit en een grotere differentiatie van de woningvoorraad’.

OFW, de gemeente Dronten en de Huurders Belangen Vereniging (HBV) ondertekenen morgenochtend hun ‘prestatieafspraken’ voor het komende jaar. Ze schrijven in die afspraken: „De afgelopen jaren heeft OFW veel geïnvesteerd om haar woningen te verduurzamen en weer bij de tijd te maken. Nu is het tijd voor een volgende stap.”

Behalve ouderen en jongeren gaat OFW zich ook meer richten op ‘mensen die zorg behoeven en niet meer in instellingen terecht kunnen’. Veranderingen waarop de woningbouwcorporatie zich verder richt zijn: andere woonvormen en een veranderend woongedrag.

Aardgasvrij

„Een bijzondere en grote opgave de komende jaren wordt het aardgasvrij maken van de bestaande woningvoorraad”, schrijven gemeente en OFW, „Dat is een hele uitdaging, maar het biedt ook een kans, zeker als we in staat zijn de transformaties (energie en woningvoorraad) met elkaar te verbinden tot een meer samenhangend geheel.”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden