Het MFC Swifterbant is één van de nieuwbouwprojecten.
Het MFC Swifterbant is één van de nieuwbouwprojecten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

OFW gaat in vijf jaar 250 nieuwe woningen bouwen en in tien jaar 300 huurhuizen verkopen

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) gaat de komende vijf jaar circa 250 nieuwe woningen of wooneenheden bouwen. Tegelijkertijd worden er ook woningen verkocht: circa 300 huurhuizen in de komende tien jaar.

OFW, de gemeente Dronten en de Huurders Belangen Vereniging ondertekenen vanmorgen hun ‘prestatieafspraken’ voor het komende jaar. Daarin verplicht OFW zich om ook weer over te gaan tot nieuwbouw.

Drie projecten

Voor 2020 zijn er drie concrete nieuwbouwprojecten in de afspraken opgenomen: 30 appartementen in het multifunctioneel centrum in Swifterbant, 54 appartementen aan de Lijzijde in Dronten en 24 woningen in Het Palet, eveneens in Dronten.

Daarnaast gaat OFW het komende jaar onderzoek doen naar drie mogelijke nieuwbouwprojecten. Zo wordt er gekeken naar de herinrichting van De Oost als dementievriendelijke route tussen De Regenboog en het centrum. De mogelijkheden voor kleinschalig wonen in een of meerdere hofjes wordt onderzocht. En OFW wordt betrokken bij de plannen van de gemeente in en rond het centrum van Dronten.

Voor de jaren na 2020 gaat OFW aan de slag met zestig appartementen boven de te bouwen praktijkschool aan het stationsplein.