Aan de slag in opdracht van de gemeente Dronten.
Aan de slag in opdracht van de gemeente Dronten. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Gemeente Dronten gunt 19% van de opdrachten aan lokale ondernemers

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten heeft sinds februari 2018 een ‘database lokale ondernemers’. Ondernemers kunnen zich hierop laten registreren en zodoende meedingen naar gemeentelijke opdrachten. Tot nu toe hebben zich 77 ondernemers ingeschreven in die database.

Dat aantal van 77 is klein in verhouding tot het aantal lokale ondernemers dat opdrachten krijgt van de gemeente. In de eerste elf maanden van dit jaar verstrekte de gemeente Dronten voor 8,3 miljoen euro aan opdrachten aan 274 lokale ondernemers. Daarbij ging het om 19% van alle opdrachten van de gemeente, de rest ging naar ondernemers van buitenaf.

Op het hart gedrukt

De gemeente heeft het afgelopen half jaar de eigen medewerkers op het hart gedrukt om zoveel mogelijk gebruik te maken van de database. Ook is het voor ondernemers makkelijker gemaakt om zich aan te melden.

De komende periode gaat de gemeente verdere stappen nemen om de database te promoten. Zo krijgen ondernemers een persoonlijke brief en wordt onderzocht of de database openbaar toegankelijk kan worden gemaakt.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden