Boef in de Wijk
Boef in de Wijk Facebook politie Dronten

247 Drontenaren doen mee aan interactief spel van de politie; alle zes de boeven gepakt

112

DRONTEN - Het interactieve spel ‘Boef in de Wijk’, dat vanavond werd gespeeld onder auspiciën van de politie, trok 247 deelnemers. Aan het eind van de avond concludeerde de politie dat alle zes de boeven gevangen zijn genomen.

‘Boef in de Wijk’ was een heterdaadactie, waarbij er een ‘boef’ aanwezig was in diverse wijken. De deelnemers kregen in een aantal rondes aanwijzingen. Het leidde er dus toe dat alle boeven gepakt werden. Degenen die de boeven als eerste vonden, werden beloond met ‘een kleinigheidje’.

Verdachte situaties

De bedoeling van het spel was om inwoners kennis te laten maken met verdachte situaties in hun woonwijk. Het doel was dat bewoners met andere ogen naar hun eigen woonomgeving gaan kijken. Daarnaast hoopt de politie dat het burgers stimuleert om een verdachte situatie sneller te melden.

De politie meldt dat die opzet geslaagd is: ,, We hebben veel beweging op straat gezien en veel leuke reacties ontvangen.” Volgens de organisatoren van de avond hebben de bewoners goed geanticipeerd op de verdachte situaties.?