Afbeelding
©maartenheijenk.nl

12 FOTO’S | Kerstmarkt Swifterbant dankzij ‘groepje ongeregeld’: „Er is zó veel creativiteit”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Er zijn de afgelopen jaren verschillende initiatieven geweest voor een kerstmarkt in Swifterbant. Stuk voor stuk stopten ze er ook weer mee. Dit jaar dreigde er - net als vorig jaar - helemaal geen kerstmarkt te zijn. Sjaan Baarda nam daarom samen met vier anderen het initiatief voor een kerst-hobbymarkt „Want wij vonden het jammer als er helemaal niks zou gebeuren.”

De organisatie komt onder andere voort uit de Hoeksteencommissie, al noemt Sjaan het vijftal ‘een groepje ongeregeld’. „Wij hebben tegen elkaar gezegd: we gaan het oppakken en we maken er een hobbymarkt van. Wat er is in Swifterbant zó veel creativiteit…”

Vijftig kramen

Maar liefst vijftig standhouders meldden zich aan. Eigenlijk heeft de organisatie daar niet eens zo hard aan hoeven trekken: „We hebben het een paar keer in de krant gezet en verder is het met van-mond-tot-mondreclame gegaan.”

Sjaan Baarda is blij met de verscheidenheid aan kraampjes: „Al zie je wel dat het vooral vrouwen met handvaardigheid zijn. Maar daarnaast zijn er ook een paar goede doelen, zoals de kerstpostactie van Alpha Omega, Hersenstichting en de verkoop van oliebollen door de kerken voor het Toon Hermans Huis in Dronten.”

Optimistisch

De reacties zijn positief en dus hoeft mevrouw Baarda niet lang na te denken over de vraag of er volgend jaar weer een kerst-hobbymarkt komt: „We gaan het natuurlijk evalueren, maar zoals het nu lijkt ben ik optimistisch. Ik vind het leuk en ik hoop dat anderen het ook leuk vinden. Als dat zo is, dan doen we het volgend jaar weer.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden