Klaas Huisman

Danny Mol bezorgt Reaal Dronten met kopbal uit corner de tweede zege van het seizoen

DRONTEN - Reaal Dronten heeft de tweede zege op rij en ook de tweede zege van het seizoen geboekt. In een ongekend waterballet kopte Danny Mol in de vijftigste minuut uit een indraaiende corner via binnenkant paal de winnende goal binnen: 1-0.

De wedstrijd tegen CSV'28 uit Zwolle eindigde in een ongekend waterballet. Er waren weinig toeschouwers en de meesten probeerden vanachter het raam in de kantine de wedstrijd te volgen.

Na een beginfase met wisselende kansen kwam CSV er niet meer uit, maar het overwicht van Reaal leverde geen doelpunten op. Ook in het begin van de tweede helft werden de Zwollenaren teruggetrokken en uit een corner van Giovanni Wegman maakte Danny Mol de 1-0. In de periode daarna kwam CSV niet verder dan een paar onschuldige speldenprikjes. Reaal kreeg op haar beurt vanuit de omschakeling vijf grote kansen.

Doordat Reaal verzuimde om de score uit te breiden werd het in een boeiende slotfase nog even spannend. De Zwollenaren gaven daarbij wel veel ruimte weg en daardoor had ook Reaal nog zomaar kunnen scoren. Al met al wonnen de Drontenaren dikverdiend met 1-0 en klimmen ze weer een paar plekjes op richting middenmoot.