Bas van Spronsen
Bas van Spronsen © Ar Nieuwland

Swift’64 wint derde wedstrijd op rij en staat ondanks alle blessures keurig vijfde

SWIFTERBANT - Ondanks alle blessures heeft Swift’64 tegen VV Hattem de derde overwinning op rij geboekt: 4-2. Hierdoor staat de ploeg nu op een verdienstelijke vijfde plek en gaat Swift met een goed gevoel de winterstop in.

Het begin was tegen VV Hattem niet best, want na een handsbal kregen de gasten al in de derde minuut een penalty, die door Felix Noordberger werd verzilverd. Bas van Spronsen scoorde in de tiende minuut de gelijkmaker en Swift speelde daarna een degelijke eerste helft.

Opnieuw een penalty

Ook in het begin van de tweede helft kreeg Hattem een penalty, deze keer na een duwfout in de verdediging. Doelman Menno Seinen stopte de strafschop en op bijna een uur maakte Bas van Spronsen zijn tweede van de middag: 2-1.

Opnieuw Felix Noordberger zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Net als in de midweekse bekerwedstrijd tegen Hoevelaken was de slotfase echter voor Swift’64. Tom Roskam maakte in de 81ste minuut de 3-2. Het was tevens het 99ste competitiedoelpunt van Roskam voor Swift’64. Door een eigen doelpunt vier minuten voor tijd werd het zelfs 4-2.

Voetballend was het in de tweede helft allemaal wat minder door de zeer slechte weersomstandigheden. Bij Swift’64 maalde niemand daar echter om.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden