Wedstrijd in Assen duurt voor korfballers ASVD één minuutje te lang: 25-23 nederlaag

ASSEN - In tot nu toe de beste wedstrijd van het seizoen is het ASVD Korfbal net niet gelukt om de tweede overwinning in de overgangsklasse te pakken. Met nog twee minuten te gaan leek er bij 22-23 een stuntje in te zitten. Maar het hoge niveau kon in de slotminuut niet worden vastgehouden: 25-23.

De opening was voor AVO: 2-0. Daarna kwam de Drontense formatie op stoom met een indrukwekkend schotpercentage van 45%. Via vloeiende combinaties werd steeds de juiste speler of speelster in stelling gebracht en dat leidde tot een comfortabele 11-16 ruststand.

Kalm blijven

De tweede helft gaf een meer gewijzigd beeld. Terwijl AVO in liep, bleven de Drontenaren echter kalm en via 20-20 werd het door de makkelijk scorende Joram Oosterom en Petra Leijten 22-22. Oosterom bezorgde zijn ploeg zelfs een voorsprong. Daarna ging het dus toch nog mis.

De nederlaag was een bittere pil, al liet ASVD/PV Systems wel zien dat het tot veel in staat is. Hoofdtrainer Adri Kok: „Op een gegeven moment gaat de vermoeidheid meespelen en dan is 1 op 2 schieten niet meer haalbaar.”