Peter van Bergen
Peter van Bergen ©maartenheijenk.nl

OFW staat nog steeds niet te springen om nieuwe studentenkamers te bouwen in Dronten

Algemeen

DRONTEN - In de nieuwe ‘prestatieafspraken’ van de gemeente Dronten met Oost Flevoland Woondiensten wordt niet gesproken over nieuwbouw van studentenkamers. „Dat heeft alles met de vraag te maken”, legt OFW-directeur Truus Sweringa uit.

B en W van Dronten willen de studenten in de toekomst bij voorkeur huisvesten in grootschalige accommodaties. Een voorstel daarvoor komt in het eerste kwartaal van 2020 in de gemeenteraad.

Geen noodzaak

Bij nieuwbouw van studentenflats lijkt de gemeente echter niet op OFW te hoeven rekenen. „In onze ogen is er geen dringende kwantitatieve noodzaak voor nieuwbouw van studentenkamers”, schreef OFW in maart in haar beleidsplan.

Dat beleid lijkt sindsdien niet veranderd. Sweringa wijst erop dat OFW in 2017 en 2018 in totaal 85 kamers heeft gebouwd op de campus: „Dat is best veel. We hebben er nu zo’n 400 en we gaan kijken hoe de vraag zich verder ontwikkelt. Er komt nog een onderzoek naar hoe groot de vraag is.”

Langer thuis wonen

Die vraag naar kamers is volgens OFW in september altijd groot. In het voorjaar gaan veel studenten echter op stage en dan staan er nogal wat kamers leeg. Ook stelt Truus Sweringa dat de studentenaantallen weliswaar toenemen: „Maar er is tegelijkertijd een beweging dat studenten langer thuis blijven wonen.”

Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) wil nog niet zeggen of hij een rol ziet voor OFW binnen zijn nieuwe beleid voor studentenhuisvesting. Dat beleid gaat hij na de jaarwisseling presenteren en daar wil hij niet op vooruitlopen: „Maar wie het uiteindelijk gaat bouwen, dat bepalen wij niet.”

Studentenhuisvesting

!