Claudia van Loveren
Claudia van Loveren ©maartenheijenk.nl

Opening belevingswoning OFW uitgesteld tot volgend jaar: „Blij dat het bijna zover is”

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten had aangekondigd dat haar ‘belevingswoning’ aan de Galjoenstraat 39 in september open zou gaan voor het publiek. Inmiddels is dat uitgesteld tot volgend jaar. „Gezien de vergrijzing zijn wij heel blij dat het bijna zover is”, zegt voorzitter Claudia van Loveren van de Huurders Belangen Vereniging.

De woning aan de Galjoenstraat wordt een modelwoning waar te zien is welke mogelijkheden er zijn in en om de woning om langer zelfstandig te kunnen wonen als men met lichamelijke beperkingen te maken krijgt.

Zeer enthousiast

„Ik heb het al mogen zien en ik ben er zeer enthousiast over. Ik hoop dat heel veel mensen er gebruik van maken om te gaan kijken”, vervolgt Van Loveren, „Veel mensen wonen al 50 jaar in hun woning. Die willen niet zomaar weg. Er zijn zoveel tools om langer in je woning te kunnen blijven wonen in en rondom de woning.”

De woning kan straks op afspraak worden bezichtigd. OFW-directeur Truus Sweringa vindt het vooral belangrijk dat de inwoners zelf zien en beleven wat er allemaal mogelijk is: „Je kunt wel een theoretisch verhaal houden, maar als je zelf ziet hoe het werkt, dan kun je je veel makkelijker voorstellen of je er wat aan hebt.”