Afbeelding
Ā©maartenheijenk.nl

Team met dorpsbewoners krijgt 3 maanden de tijd om te komen met plan voor Swifterbant-zuid

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten is begonnen met het maken van plannen voor de nieuwe wijk Swifterbant-zuid. Voor het opstellen van de hoofdstructuur zijn al diverse onderzoeken uitgevoerd. Over de definitieve plannen wil het gemeentebestuur ā€˜een aantal inwonersā€™ van het dorp laten meepraten.

B en W gaan een werkteam in het leven roepen met behalve enkele inwoners ook een vertegenwoordiger van het team Swifterbant Groeit, dat indertijd op de proppen is gekomen met Swifterbant-zuid als toekomstige woningbouwlocatie. Verder worden de verenigingen Dorpsbelangen en Het Behouden Paard uitgenodigd. Tenslotte moeten ambtenaren deel uitmaken van het team, alsmede het bedrijf BĆ¼gel Hajema uit Leeuwarden, dat de begeleiding verzorgt.

Drie maanden

Dit werkteam moet drie modellen voor de wijk uitwerken. Daartoe krijgen ze de komende drie maanden de tijd. In die periode moet er ook gesproken worden met andere betrokkenen, zoals OFW, makelaars, projectontwikkelaars en Staatsbosbeheer.

De gemeenteraad moet daarna in juni de hoofdstructuur definitief vaststellen. Het ontwerp bestemmingsplan voor de nieuwe wijk wordt in oktober verwacht. Dat bestemmingsplan wordt dan in maart 2021 vastgesteld.

Swifterbant-zuid

Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 1 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden