Tuincentrum De Boeg.
Tuincentrum De Boeg. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Bouw appartementen, rijwoningen en twee-onder-één-kappers op De Boeg start in 2021

Algemeen

DRONTEN - Er komen 38 appartementen, 13 rijwoningen en 10 twee-onder-éénkapwoningen op de locatie van het voormalige tuincentrum De Boeg. Het bestemmingsplan moet nog gewijzigde worden, maar B en W verwachten dat de bouw in 2021 kan beginnen.

B en W hadden in antwoord op vragen van de VVD toegezegd dat ze vorige maand met informatie zouden komen over de locatie De Boeg. Met enige vertraging is die informatie vandaag naar de gemeenteraad gestuurd.

Het college schrijft dat met projectontwikkelaar en eigenaar H. van der Steeg BV afspraken zijn gemaakt over woningbouw. Volgens het gemeentebestuur draagt het plan bij aan de visie van de gemeente op nieuwbouw.

Sloopvergunning

De grond op de hoek van De Boeg en De Zuid heeft momenteel nog de bestemming ‘tuincentrum’. Begin volgend jaar wordt de procedure gestart om hier ‘wonen’ van te maken. De gemeente heeft met Van der Steeg afgesproken dat binnen acht weken na ondertekening van de overeenkomst gestart wordt met de sloop van de huidige gebouwen. Een sloopvergunning is al aangevraagd.

De projectontwikkelaar heeft met de gemeente afgesproken dat er een buurtbijeenkomst wordt gehouden. De gemeente benadrukt wel dat de samenspraak met de buurt een activiteit van Van der Steeg is: „De gemeente is hierin ondersteunend.”