Afbeelding
Facebook politie Dronten

Motorrijder uit Almere verongelukt na inhaalmanoeuvre van automobiliste uit Dronten

112

BIDDINGHUIZEN - Op de Biddingringweg vond dinsdagagavond een ernstig verkeersongeval plaats waarbij een motorrijder betrokken was. De motorrijder is hierbij dodelijk verongelukt.

Rond tien over half zeven reed de motorrijder, een 51-jarige inwoner van Almere, over de Biddingringweg in de richting van Harderwijk. Uit de tegemoetkomende richting naderde een personenauto bestuurd door een 36-jarige inwoonster van Dronten.

Vrachtwagen inhalen

„Op enig moment besloot de bestuurster van de personenauto een voor haar rijdende vrachtauto in te halen waarbij zij op het weggedeelte van de motorrijder terecht kwam”, aldus de politie.

„De motorrijder werd geraakt door de auto. Hierbij raakte hij uit balans, kwam op de andere weghelft terecht, en botste frontaal op een daar rijdende personenauto.” Het traumateam kwam ter plaatse en de man werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek

In verband met een aanrijding werd de Biddingringweg tussen de Hoekwantweg en de Kubbeweg gisteravond afgeslopten. Het Tactisch Verkeersteam en de forensische opsporing Verkeer doen onderzoek naar het verkeersongeval. Daarbij is de politie dringend op zoek naar de bestuurder van de vrachtwagen die werd ingehaald.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden