Vincent van Wezop
Vincent van Wezop eigen foto

Vincent van Wezop en De Meerpaal houden benefietconcert met drie acts voor stichting ALS

Cultuur

DRONTEN - In samenwerking met trouwe bezoeker Vincent van Wezop heeft De Meerpaal een benefietconcert georganiseerd. Deze wordt gehouden op zondagmiddag 3 mei en de opbrengst gaat naar stichting ALS. Er treden deze middag drie bands op in het grand-café van De Meerpaal.

De Meerpaal schrijft over dit initiatief:

?Vincent, geboren Zwollenaar en inmiddels alweer tien jaar inwoner van de gemeente Dronten is een graag geziene gast in De Meerpaal. Als groot liefhebber van muziek en theater bezoekt hij wekelijks een of meerdere theatervoorstellingen. En dat het gehele theaterseizoen lang. Het theater werkt voor hem ontspannend, doet er contacten op en leert veel nieuwe artiesten kennen.

„Ongeveer een jaar geleden kwam ik Winanda Wouda van Matchpoint tegen in het dorp. Op dat moment zat ik met tranen in mijn rolstoel omdat ik niet lekker in mijn vel zat. We hebben toen afgesproken dat we in De Meerpaal even tijd zouden nemen voor een gesprek. Sindsdien kom ik met regelmaat bij Matchpoint in De Meerpaal voor een bak koffie en een goed gesprek. Ik voel me hier altijd welkom”, aldus Vincent.

Muziek betekent veel voor Vincent. Hij kan helemaal opgaan in de teksten. „Ik hoef de teksten maar een paar keer te hoor en dan kan ik ze al meezingen. Nou ja, zingen….”, zegt hij met een vette knipoog.

Al een hele tijd liep hij met het idee om iets met zijn liefde voor muziek te doen. Zo ontstond het idee om een benefietconcert te organiseren in De Meerpaal, maar dan wel gekoppeld aan een goed doel. Gelukkig vond hij bij Hans Maris een luisterend oor en dat was het begin van een mooie samenwerking met De Meerpaal.

Waarom voor ALS?

?Vincent woont bij InteraktContour woonlocatie De Ark in Dronten. In zijn persoonlijke omgeving werd hij de afgelopen periode met de slopende ziekte ALS geconfronteerd. „Ik leerde een mevrouw kennen die lopend binnenkwam en na anderhalf jaar het gevecht tegen de ziekte heeft moeten opgeven. Het verloop van de ziekte en dat iemand in zo’n korte tijd zo achteruit gaat, hebben ervoor gezorgd dat ik op mijn manier een steentje bij wil dragen in de strijd tegen ALS.”

Wat als een idee begon, wordt nu bewaarheid want op zondag 3 mei 2020 (leuk feitje: op de verjaardag van Vincent) vindt het Benefietconcert ook echt plaats. De laatste hand wordt gelegd aan de programmering en dan kan de kaartverkoop los gaan. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Stichting ALS zodat er nog meer onderzoek naar deze ziekte gedaan worden.