CDA zet vraagtekens bij 80 winkeltjes op bedrijventerrein in plaats van in Suydersee

Algemeen

DRONTEN - Het CDA wijst erop dat de vorige maand geopende tachtig winkeltjes van Polder Living & Lifestyle niet passen bij de visie van het gemeentebestuur voor bedrijventerreinen. Raadslid Ferdinand Zomerman heeft daarom schriftelijke vragen gesteld. Hij wil van B en W weten waarom de conceptstore niet in winkelcentrum Suydersee is gevestigd.

Het gemeentebestuur stelt in haar visie op de detailhandel, dat er op bedrijventerreinen alleen grote winkels gevestigd mogen worden. Kleine winkels krijgen alleen een vergunning als er in de winkelcentra ‘redelijkerwijs geen passende locatie voorhanden is’.

Interview

Zomerman verwijst naar een interview met DeDrontenaar.nl (zie video), waarin initiatiefneemster Cindy van Leeuwen uitlegt waarom er niet is gekozen voor winkelcentrum Suydersee. Hij wil van het college weten hoe de vestiging van Polder Living & Lifestyle precies tot stand is gekomen.

Ook vraagt hij waarom de conceptstore door het gemeentebestuur niet als detailhandel wordt gezien. „Wat is de overweging geweest om een vergunning te verstrekken aan de initiatiefnemers?”, wil het CDA-raadslid weten. Verder is hij benieuwd wat de gevolgen zijn voor eventuele nieuwe conceptstores in de gemeente Dronten.

Polder Living & Lifestyle

!