Lowlands
Lowlands © Bart Heemskerk

Tarieven Lowlands, Defqon en Opwekking krijgen geen aparte status bij bezuinigingen

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten start binnenkort een bezuinigingsronde. De VVD wil daarbij expliciet kijken naar de tarieven die de grote evenementen - Lowlands, Defqon en Opwekking - moeten betalen. Een meerderheid van de gemeenteraad voelt niets voor die aparte status.

De tarieven voor de drie grote evenementen gaan - als het aan B en W ligt - van 1.800 euro (2018) naar 14.000 euro over enkele jaren. De gemeente verricht nogal wat werkzaamheden voor die festivals en vindt dat de organisatoren die kosten moeten ophoesten.

VVD-raadslid Barry Hoogezand heeft daar zijn vraagtekens bij gezet. Hij wijst erop dat de festivals belangrijk zijn voor de gemeente Dronten. Hoogezand wil de discussie over deze tarieven betrekken bij de bezuinigingsronde (in jargon: ‘herijking’) en wil ook de mening van de inwoners weten.

Overbodig

„Die motie van de VVD is overbodig”, reageerde Paul Vermast (GroenLinks), „In de herijking staat àlles ter discussie. Ik zou niet weten waarom we de grootschalige evenementen apart moeten benoemen.”

De meerderheid van de raad was het met hem eens. Met alleen de stemmen van VVD en ChristenUnie vóór werd het plan van Hoogezand naar de prullenmand verwezen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 5 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 6 uur geleden