Burgemeester Jean Paul Gebben
Burgemeester Jean Paul Gebben ©maartenheijenk.nl

Burgemeester Gebben spreekt bij vrijzinnige geloofsgemeenschap over zijn geestelijk ijkpunt

Algemeen

DRONTEN - Het apocriefe evangelie is het geestelijk ijkpunt van burgemeester Jean Paul Gebben. Hij spreekt erover op zondag 19 januari tijdens de ‘preek van de leek’ bij de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland.

De geloofsgemeenschap schrijft over de burgemeester: „Als middelbare scholier was hij al gebiologeerd door het verhaal van Nathan de Wijze van de Duitse schrijver Gotthold Ephraïm Lessing (1729-1781). De universele manier van denken en het pleidooi voor menselijkheid dat uit dit boek spreekt, raakte een snaar bij hem.”

Zoektocht

„Het werd het begin van een zoektocht die hem uiteindelijk via de gnostiek en de Vrijmetselarij naar het Thomas Evangelie zou leiden”, vervolgt de geloofdsgemeenschap, „Dat apocriefe evangelie, dat wil zeggen dat het niet gerekend wordt tot de canon van het Nieuwe Testament, vormt tot op de dag van vandaag een geestelijk ijkpunt voor hem.”

De bijeenkomst wordt gehouden in het Odd Fellowhuis aan De Ketting en begint om tien uur. Naast de preek laat de burgemeester ook iets horen van zijn muzikale favorieten en heeft hij liederen uitgezocht voor samenzang.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 20 uur geleden