De blessure van Branko Huiberts.
De blessure van Branko Huiberts. Klaas Huisman

Zorgwekkende blessure Branco Huiberts overschaduwt derde zege op rij Reaal Dronten

WIJTHMEN - Reaal Dronten moest negen wedstrijden wachten op de eerste zege, maar heeft nu de eerste competitiehelft afgesloten met drie overwinningen op rij. De vreugde over de 0-2 overwinning bij VV Wijthmen werd vanmiddag echter overschaduwd door een zorgwekkende blessure van Branko Huiberts.

Huiberts kwam in de slotfase van het duel na een botsing verkeerd terecht. Met nek- en rugklachten is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Nader onderzoek moet daar uitwijzen wat er precies aan de hand is.

Veel balbezit

De wedstrijd zelf kende een spelbeeld zoals trainer Burak Yargan het voorspeld had, met een afwachtend Wijthmen dat Reaal het spel liet maken. Het leverde veel balbezit voor de Drontenaren op en een redelijk goede eerste helft.

Pas na een half uur slaagden de bezoekers er in de wedstrijd daadwerkelijk naar hun hand te zetten. Daar was een rode kaart van King Accasi voor nodig. Vriend en vijand waren het erover eens dat het een terechte beslissing van de scheidsrechter was, want de linksback van Reaal trapte duidelijk na.

Vechtlust

Het incident schudde het elftal op de een of andere manier wakker en met tien man werd er gestreden voor iedere meter. Na een 0-0 ruststand leidde dat in de 62ste minuut tot de verdiende 0-1 uit een kopbal van Branko Huiberts.

Reaal bleef de betere ploeg en zelfs een penalty kreeg de gasten niet klein: de jeugdige keeper Patrick van der Waterlaat hield zijn doel schoon. Een kwartier voor tijd bezorgde Nordin Hettinga de bal in een scrimmage bij Gio Wegman, die de wedstrijd besliste: 0-2.

Burak Yargan is blij met de manier waarop zijn elftal de eerste seizoenshelft heeft afgesloten: „Ik heb er altijd vertrouwen in gehad, maar we hebben onszelf vaak tekort gedaan. Ook vandaag hadden we er eigenlijk wel drie of vier mogen maken.”