Martin Brinkman en Suzanne Hoekstra voor de klas.
Martin Brinkman en Suzanne Hoekstra voor de klas. eigen foto

Politie en Brinkman geven op scholen voorlichting over vuurwerk: „Verknal je toekomst niet”

Algemeen

DRONTEN - Martin Brinkman en wijkagent Suzanne Hoekstra zijn de afgelopen week bij verschillende basisscholen in Dronten geweest om te vertellen 'hoe mooi en veilig vuurwerk kan zijn’. Het motto van hun bezoek: „Verknal je toekomst niet!”

Martin Brinkman verzorgt de vuurwerkverkoop bij fietsenzaak Jan Brinkman aan De Dommel in Dronten. Hij heeft zelf het initiatief genomen om bij de scholen langs te zijn. „Ik ben de indruk dat we alle bezochte leerlingen van groep 8 hebben kunnen overtuigen hoe je veilig vuurwerk moet afsteken”, zegt hij.

De belangrijkste adviezen van de vuurwerkverkoper en de politieagent waren: draag altijd een veiligheidsbril, houd afstand en blijf met je vingers van illegaal vuurwerk af. Alle kinderen hebben een coupon meegekregen voor een gratis vuurwerkbril.

Huisdieren

De kinderen werd ook gevraagd om rekening te houden met huisdieren en met honden en katten die buiten zijn. Eigenaren van huisdieren die bang zijn voor harde knallen werd aangeraden om advies te vragen bij Delta dierenartsen.

Op één van de scholen was een begeleider met een assistentiehond aanwezig. Deze honden zijn onmisbaar voor hulp voor mindervaliden. Ze kunnen erg van slag raken door onverwacht harde knallen.

„Mooi om dit te mogen doen”, concludeerde Martin Brinkman, „We hopen op deze manier een bijdrage te hebben geleverd aan minder vuurwerkongelukken.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 13 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 13 uur geleden