Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Niet-werkend achterlicht leidt tot drugsvondst en aanhouding 34-jarige man uit Dronten

112

DRONTEN - Een 34-jarige man uit Dronten is de afgelopen week aangehouden op verdenking van bezit en handel in harddrugs. De zaak kwam aan het rollen, toen eerder deze maand agenten in Hattemerbroek een auto zagen rijden met een achterlicht dat niet werkte.

Bij de controle op 10 december bleek dat de 42-jarige bestuurster nog boetes had open staan. Omdat ze geen rijbewijs of identiteitsbewijs bij zich had, zijn de agenten met haar meegereden naar haar woning aan de Vogelzangveldweg in Hattemerbroek.

Amfetamine en XTC

„Terwijl ze in de woning waren, kregen agenten het vermoeden dat er drugs in de woning konden zijn”, meldt de politie Elburg/Oldebroek, „En dat bleek: bij de daarop volgende doorzoeking werd vijftien kilo amfetamine en honderden XTC-pillen gevonden. Ook lag er illegaal vuurwerk en een ploertendoder in de woning.”

De 42-jarige vrouw werd aangehouden, maar agenten hadden het idee dat zij niet de enige was die bij deze drugs betrokken was. Daarom werd er een aanvullend onderzoek gestart, dat leidde naar nog drie andere verdachten.

Zwolle, Dronten, Meppel

Op 14 december werd een 19-jarige man uit Zwolle aangehouden, op 18 december een 34-jarige man uit Dronten en op 21 december een 18-jarige man uit Meppel. Allen worden verdacht van bezit en handel in harddrugs.

„De verdachten zijn inmiddels gehoord en mochten weer naar huis", aldus de politie, „Ze blijven verdachten." Het onderzoek wordt op dit moment afgerond waarna het Openbaar Ministerie een vervolgingsbeslissing neemt.