Kinderen tennissen in Swifterbant.
Kinderen tennissen in Swifterbant. ATC Swifterbant

Gemeente betaalt 74.500 euro mee, zodat tennisbanen Swifterbant weer aan eisen voldoen

Swifterbant

SWIFTERBANT - De kwaliteit en de staat van de tennisbanen in Swifterbant is de laatste jaren hard achteruit gegaan, dusdanig dat de banen niet meer voldoen meer aan de eisen van de tennisbond. B en W zijn bereid om de helft van de renovatie te betalen: 74.500 euro.

Algemene Tennisclub Swifterbant is vijftig jaar geleden opgericht. Het park was toen volledig in eigendom van de gemeente. Sinds 1990 is het park geprivatiseerd en heeft de gemeente Dronten het recht van opstal voor onbepaalde tijd verleend aan ATC Swifterbant.

Goed onderhouden

B en W schrijven in hun voorstel aan de gemeenteraad dat het park vanaf dat moment met eigen middelen en de inzet van veel vrijwilligers altijd zeer goed is onderhouden. De banen zijn al geruime tijd financieel afgeschreven.

Nu de kwaliteit achteruit gaat, heeft de vereniging bij de gemeente aangeklopt voor een financiële bijdrage in de opknapbeurt. De gemeente heeft sinds vorig jaar een potje voor sportaccommodaties. Voorwaarde is wel dat de clubs minimaal de helft van de kosten zelf ophoesten. ATC Swifterbant is daartoe bereid.

MHC Flevoland en Swift’64

Uit het gemeentelijke potje zijn tot nu toe subsidies verleend voor het waterveld van MHC Flevoland (hockey) en de tribune van Swift’64 (voetbal). Als de gemeenteraad akkoord gaat met de bijdrage aan ATC Swifterbant, zit er nog iets meer dan 219.000 euro in het potje.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden