Rugby Club Dronten is officieel van start gegaan: trainingen starten in januari bij De Vrijbuiters

Sport

DRONTEN - Na de open training van eind november (zie video) is de oprichting van Rugby Club Dronten een feit. Afgelopen maandag is de oprichtingsvergadering gehouden en Rayn Schlossarek is de eerste voorzitter.

Het initiatief om te komen tot de oprichting van een rugbyclub kwam van Hans Verveer, die uit Zwijndrecht in Dronten neerstreek. Zijn geestdrift sloeg over op anderen. „Bij de start zijn we verzekerd verzekerd van ongeveer 15 leden”, meldt de vereniging, „Het enthousiasme om door te gaan is groot.’’

Nieuwkomers

Van de kandidaat-leden hebben sommigen de sport in het verleden al beoefend. Anderen zijn ex-voetballers of mensen die uit de krachtsport komen. De jongste deelnemer is 16 en de oudste 46. „Er zijn er zat die nog nooit aan Rugby Union gedaan hebben”, zo moedigt de vereniging nieuwkomers aan om mee te doen.

De vereniging gaat vanaf januari zes keer op maandagavond (19:30 uur) trainen op het veld van honk- en softbalvereniging De Vrijbuiters aan de Educalaan. Voor de jeugd staan er twee trainingen op de agenda: op woensdag 5 en 19 februari (18:00 uur).

Naam van de club

„Voorlopig heten we Rugby Club Dronten. Of dat in de toekomst nog veranderen, dat zien we wel”, legt Hans Verveer uit, „We dachten: we houden het mooi neutraal.”

  • Rayn Schlossarek - voorzitter
  • Henk van Gelder - vice-voorzitter
  • Janco Vahl - secretaris (rugbydronten@gmail.com)
  • Hans Verveer - technische zaken
  • de functie van penningmeester is nog vacant
Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 8 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 9 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 9 uur geleden