Afbeelding
Brood- en Banketbakkerij Prins

Joost en Claudia Prins vieren vijftig-jarig bestaan brood- en banketbakkerij in Lelystad en Dronten

Partnerbijdrages

DRONTEN - Brood- en Banketbakkerij Prins bestaat 50 jaar. Er worden dit jaar allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder een open huis in de bakkerij.

In oktober 1970 opende Berend Jan Prins in winkelcentrum Lelycentre de deuren van de eerste banketbakkerij van Lelystad. Zes jaar na de opening nam hij bakkerij Groen over in Dronten. Het banketgedeelte verhuisde naar Dronten en het bakken van het brood bleef in Lelystad.

Joost en Claudia?

Inmiddels hebben Joost en Claudia Prins sinds 2001 het stokje overgenomen. Het bakkersvak is er bij hen met de paplepel ingegoten. De overgrootvader van Joost was al bakker in Blokzijl en zijn opa in Emmeloord. Claudia is dochter van een Rotterdamse bakker.

Samen met 51 medewerkers bakken ze het brood en banket op industrietterrein Noordersluis in Lelystad. Er zijn ondertussen ook winkels geopend in de Kempenaar en aan de Voorstraat in Lelystad.

?Prins gaat het komende jaar op zoek naar mensen die een leuke link hebben met het getal 50. Maandelijks wordt Ć©Ć©n van hen verrast met een taart.

Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 22 uur geleden
Afbeelding
Dronten koopt elektrische vuilniswagens: "We zien momenteel geen nadelen" 23 uur geleden
Rivierduinpad
Niet alleen Tulpenroute voert langs bloeiende tulpen, ook het Rivierduinpad 23 uur geleden