Chipszakken horen niet in het PMD-afval.
Chipszakken horen niet in het PMD-afval. Ā©maartenheijenk.nl

Gemeente wil gĆ©Ć©n chipszakken en piepschuim bij PMD-afval: ā€žZonde voor de portemonneeā€

Gemeente

DRONTEN - De kosten van de afvalverwerking zijn volgens de gemeente Dronten hoger dan verwacht, onder andere omdat er soms ā€˜rare dingenā€™ in het PMD-afval worden aangetroffen. De door wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie) aangekondigde voorlichtingscampagne is inmiddels van start gegaan.

De gemeente schrijft dat het voor inwoners soms lastig is om te bepalen wat er bij plastic, metaal en drankenkartons hoort. Doordat er soms ā€˜rare dingenā€™ tussen zitten, bestaat de kans dat een complete container met PMD-afval wordt afgekeurd en in de verbrandingsoven eindigt.

ā€žDeze inhoud, zoā€™n zes ton, wordt dan niet gerecycled. Daardoor nemen de kosten toe. En dat is zonde voor de moeite, voor het milieu en de portemonnee.ā€

Piepschuim

Zaken die volgens de gemeente soms ten onrechte in het PMD-afval belanden zijn: chipszakken, doordrukstrips van medicijnen, manderijnennetjes en piepschuim: ā€žPiepschuim is een grondstof die u kunt inleveren bij de milieustraat."

De gemeente hangt de komende weken na de leging een informatielabel aan de containers. Verkeerd gevulde containers krijgen een sticker.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 22 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 22 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 23 uur geleden