Afbeelding

Schrijfcafé in bibliotheek Dronten

zaterdag 4 januari 2020 0:00

Persbericht Flevomeer Bibliotheek:

Onder het genot van een kop koffie of thee je laten inspireren door het boek Weg naar huis van Yaa Gyasi. Op maandag 13 januari kan iedereen van 10.30 tot 12.30 uur zijn of haar pen laten spreken.

Het verhaal speelt in Ghana en in Amerika, en de kloof tussen blank en zwart speelt een grote rol. Elke generatie vindt eigen oplossingen voor problemen die zich in hun leven voordoen, aangepast aan de personen en aan de tijd.

In het verhaal is prachtig te lezen hoe veel van generatie op generatie wordt doorgegeven, zelfs zonder dat mensen zich daarvan bewust zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor ons. Verdriet, vreugde, zelfs de beroepen van onze voorouders, onbewust spelen ze allemaal nog een rol in ons leven. Daarom ga je in dit Schrijfcafé per pen op verkenningstocht naar de dingen die je hebt meegenomen uit je voorgeschiedenis, dingen die nu nog actueel zijn.

Nieuwsgierig geworden? Schrijf gerust een keer mee. Je hoeft het boek van Gyasi niet gelezen te hebben. En je hoeft ook geen ervaring met schrijven te hebben. Je zult versteld staan waar de pen je brengt.

Elke maand organiseert FlevoMeer Bibliotheek Dronten samen met De Schrijverij een Schrijfcafé. Elk café staat op zichzelf, heeft een eigen thema en is toegankelijk voor wie zin heeft om een keer mee te schrijven en zichzelf via de pen beter wil leren kennen.