Coby Mol ereburger vanwege inzet voor ASVD, Samenloop, bloedbank, Tussendek en St Jansdal

Algemeen

DRONTEN - Coby Mol-Maurer is vanavond benoemd tot ereburger van de gemeente Dronten. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsontmoeting in De Meerpaal.

Uit handen van burgemeester Jean Paul Gebben ontving mevrouw Mol de legpenning en de daaraan verbonden titel. De burgemeester roemde Coby om haar jarenlange vrijwillige inzet op vele fronten.

Voetbal

De ereburger is al sinds 1987 vrijwilliger bij ASVD veld- en zaalvoetbal. Door haar grote netwerk is mevrouw Mol-Maurer van grote waarde voor de sponsorcommissie van de Samenloop voor Hoop. Tijdens de Samenloop zorgt ze ervoor dat de sponsoren, vrijwilligers en deelnemers niets tekort komen.

Daarnaast is mevrouw Mol-Maurer sinds 2009 gastvrouw bij de polikliniek in Dronten (via Johanniter Stichting). Ze verwelkomt daar de bezoekers met koffie of thee, biedt hen een luisterend oor en wijst hen de weg.

Bloedbank

Verder is zij gastvrouw bij Sanquin Bloedbank, waarbij ze de donoren verwelkomt. Sinds dit jaar organiseert mevrouw Mol ook de activiteitenmiddag voor bewoners van Het Tussendek, waarbij ze externe gasten uitnodigt voor ontmoeting met de bewoners.

„Al met al een bezige bij, die zich onderscheidt door de veelzijdigheid aan activiteiten en de duur ervan”, aldus de gemeente.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden